RUS
ROM

Procedeul prin care o imagine provenita dintr-un fisier digital este tiparita direct pe suprafata hartiei fara a fi nevoie de film sau matrita se numeste print digital.

Tiparul digital a devenit in ultimul timp o alternativa din ce in ce mai des intalnita la tiparul clasic. Avantajele acestui tip de tipar sunt: rapiditatea executiei, posibilitatea de a tipari in orice tiraj - chiar si un exemplar, precum si calitatea deosebita a printului.

Tiparul se executa direct din computer, cu o viteza de 45 pagini color/minut, format maxim SRA 3, gramaj maxim 300 g/mp, putandu-se realiza atat lucrari de tiraj mare cat si lucrari de tiraj mic.

Avantajul tiparului digital este faptul ca nu exista limita de culori, se pot executa tiraje mici, iar calitatea materialelor tiparite este superioara.

Rentabilitatea tiparului digital se intinde pana acolo unde incep tirajele mari, din acel punct preturile tiparului digital fiind clar umbrite de cele ale tiparului classic (offset).

Ca suport avem o gama larga de hartii si cartoane ce variaza intre 60 g/mp si 300 g/mp.

Ca si la tiparul offset exista o gama larga de produse ce pot fi executate: pliante, mape de prezentare, carti de vizita, fluturasi, plicuri, etichete, postere, afise si multe multe altele.

Deasemenea avem operatiunil clasice de finisare: stantare, taiere, rotunjire, perforare, biguire, spiralare, laminare.